Activitat WoW! Projecció de "My Majorca"


El proper dilluns 29 d'abril, en el marc de les activitats del projecte WoW Mallorca i en coincidència emb les dates entorn al Dia del llibre, us convidam a la projecció del curtmetratge 'My Majorca', un document inèdit amb guió de Robert Graves que ens permet acostar-nos a una mirada sobre l'illa que va viure i estimar el poeta britànic, resident a Mallorca des dels anys 40. El film, de 17 minuts de durada, fou dirigit per George Hoyningen-Huene, amb guió de
Robert Graves, Hugh Chisholm i Brad Fuller. El film està conservat en la Filmoteca Espanyola i actualment se'n conservca còpia digital a l'Arxiu del So i la Imatge de Mallorca. L'acte de projecció anirà acompanyat d'un col·loqui a càrrec de William Graves i Magdalena Rubí, investigadora que va localitzar i estudiar la peça audiovisual. Aquesta activitat és organitzada per la Fundació Mallorca Literària en col·laboració amb Arxiu del So i de la Imatge de Mallorca del Departament de Cultura i Patrimoni. Consell de Mallorca.

My Majorca és un curtmetratge documental en color dirigit pel fotògraf de fama internacional George Hoyningen-Huene i produït per l’efímera companyia nord-americana Pacific Pictures.

El nom de Honingen-Huene no és l’únic que destaca en els títols de crèdit . El conegut compositor Raffaello de Banfield va ser l’encarregat de posar-hi música, i entre els guionistes s’hi troba Robert Graves, que probablement fou escollit per la seva gran reputació com a escriptor i el seu íntim lligam amb Mallorca com a espai vital.

El rodatge d’aquest document audiovisual es va dur a terme l’estiu de 1953, i hi va prendre part la filla dels propietaris del vaixell Quince hermanos, l’embarcació que apareix en el film i que era propietat d’una família del Port d’Andratx. A més, l’agrupació de ball Aires Regionals de Galilea també hi fa una petita intervenció.

La pel·lícula es va estrenar als Estats Units l’any 1955. Havia estat feta amb doble intenció: d’una banda, com a film turístic destinat al públic general; i d’altra, com a pel·lícula educativa per als estudiants dels àmbits de les humanitats i les arts.Informació adicional