Concurs #daumospanada"Madoneta, madoneta,
per sa panada venim;
dau-la-mos carregadeta
de taiades i saïm"

La cuina de Pasqua presenta una gran varietat de quemenjars: crespells, rubiols, flaons, panades... Juntament amb el desitjat frit de xot del diumenge de Pasqua, les panades són l’elaboració del cicle pasqual per excel·lència. Quin n’és el secret?
A més d’una elaboració gustosa i un disseny òptim per a la transportació i conservació de l’aliment, les panades són també un espai de trobada al voltant de l’elaboració, la degustació, el recapte... Les panades són sinònim de celebració, mostra d’això és la tradició d’anar a captar panades. Encara arrelada en alguns pobles com Campanet on canten els goigs o a s’Alqueria Blanca on els salers canten sales, el diumenge de Pasqua grups de joves es reunien per anar a cantar a les cases a canvi de quemenjars. Moltes de les cançons de recapte es troben recollides al Cançoner Popular de Mallorca.

#daumospanada és el concurs que llança la Fundació Mallorca Literària-Casa Museu del Pare Ginard, des de les xarxes socials de @bateGaraMallorca, amb el qual volem animar-vos a participar, compartint les vostres fotografies, records i cançons, tant de nova creació com les recollides de la tradició popular o el testimoni oral.

Un triple concurs amb premis sucosos i dinàmiques diferents, la #glosatuit que tengui més “m’agrada” a Twitter guanyarà un menú per a 2 persones al Restaurant Cuit, la fotografia i el record que més agradi a Facebook rebrà un menú per a 2 persones al Restaurant Cant Calent i finalment, la fotografia més ben valorada amb likes a Instagram guanyarà una panera de productes del Fornet de la Soca.

Hi ha tantes receptes de fer panades com famílies que les elaboren. Quina és la millor o la més autèntica? Això no ho sabem, però sí que podem compartir amb vosaltres la recepta d’en Tomeu Arbona que surt en un dels targetons de #LaCuinadelTradicionari, projecte impulsat pel Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, la Fundació Mallorca Literària i la Casa Pare Ginard.

Vos animau a participar-hi?
COM FER-HO?

- Via Facebook:
1. Segueix-nos a Facebook @bategarMallorca.
2. Respon aquesta publicació amb una fotografia i un record al voltant de les panades.
3. Menciona @bateGarMallorca i etiqueta’ns amb #daumospanada.
4. Aconsegueix molts “m’agrada”. Guanyarà qui en tengui més!!!.

- Via Twitter:
1. Segueix-nos a Twitter @bateGarMallorca.
2. Respon aquesta publicació amb una #glosatuit de panades de nova creació o recollida de tradició popular o testimoni oral.
3. Menciona @bateGarMallorca i etiqueta amb #daumospanada i #glosatuit.
4. Aconsegueix molts “m’agrada”. Guanyarà qui en tengui més!!!

- Via Instagram:
1. Segueix-nos a Instagram @mallorcaliteraria.
2. Penja una foto de les teves panades o d’un moment de l’elaboració.
3. Menciona @mallorcaliteraria i etiqueta’ns amb #daumospanada.
4. Aconsegueix molts “m’agrada”. Guanyarà qui en tengui més!!!https://www.arabalears.cat/microsites/la...